POREDNI OSLIČEK in druge Božične zgodbe Agathe Christie


  • Šifra: 3914
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 18.50€

  • Brez DDV: 17.62€


V letu, ko praznujemo 130 let rojstva velike pisateljice ter 100 let natisa njenega prvega romana, slovenskemu bralcu prinašamo prevod Božičnih zgodb Agathe Christie.

Agatha Christie je v svojem izredno bogatem opusu ustvarila vrsto nepozabnih likov, ikoničnih detektivskih zgodb, ki navdušujejo bralce po vsem svetu. Zelo malo pa je znano, da je avtorica detektivk leta 1965, pod imenom Agatha Christie Mallowan, objavila zbirko božičnih zgodb, ki jo je naslovila Star Over Bethlehem and other stories. Zbirka je vsebovala pet pesmi in šest zgodb na temo krščanstva.
Relativno neznane so zgodbe namenjene predvsem odraslim, njihova tematika je družbeno aktualno, ne samo v letu nastanka ampak tudi za naš čas. Razlogi za nastanek zgodb so malo znani, v uradni biografiji o avtorici lahko preberemo, da je gojila globoko vero in zaupanje v božjo voljo skozi vse svoje življenje.

 

Zgodbam smo dodali fotografije jaslic, ki so v preteklem letu našle dom v naši muzejski zbirki, a ne še povsem stalnega v Muzeju jaslic Brezje. Skušali smo k zgodbam umestiti, kolikor se je dalo, ustrezne jaslice, čudovita dela avtorjev z različnih koncev sveta, od Avstralije do Južne Afrike. Z naslovnice pa nas pozdravljajo lutke predstave Osel nazarenski, Edija Majarona in Agate Freyer Majaron.

 

Z velikim veseljem in ponosom želimo z bralci deliti navdušenje in presenečenje nad zgodbami, ki nosijo globoko sporočilo.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Oznake: POREDNI, OSLIČEK, Božične, zgodbe, Agate, Christie